De fleste ved at en aktiv hverdag er sundt for både sindet og kroppen, men det kan også være svært at skabe sig et overblik over aktiviteten i det daglige liv. Måske kommer arbejde, studie eller fritidsinteresser i vejen, og måske mangler motivationen generelt.

Derfor er det en god ide at alliere sig med en et motionsur, der gør det lettere at holde styr træningen og gør, at du kan danne dig et overblik over dit aktivitetsniveau. I denne artikel finder du et par gode råd til hvordan du får styr på din træning og får en mere aktiv hverdag.

Track din bevægelse med et fitness ur

Et godt sted at starte når du vil være mere aktiv er at tracke din bevægelse og aktivitet. På den måde danner du dig et overblik over dit aktivitetsniveau i løbet af ugen, samtidig med, at du kan holde styr på tal som puls, distance og tid, og se fremskridt i din træning og kondition over længere perioder ved at sammenligne tallene.

Motionstrackere som for eksempel et ur er en utrolig effektiv aktivitetsmåler, da du kan have det på under næsten alle former for træning uden det generer dig eller kommer i vejen for din aktivitet.

Der findes et hav af fitness ure og trackere i et stort udvalg af mærker og prisklasser, og du kan derfor med fordel finde en test af motionstracker, der kan gøre valget mere overskueligt så du kan finde lige præcis dét produkt der passer bedst til dine behov..

Planlæg træningen med din motionstracker

Ved at planlægge din træning i løbet af ugen er du også sikker på at få et mere stabilt aktivitetsniveau. Planlægningen gør, at du kan fordele aktiviteten jævnt og være sikker på at du får bevæget dig nok, men også at du får de hviledage du har brug for.

Det er også en god måde at motivere sig selv på, da man kan se frem til den næste træning. Eller den næste hviledag. Som nævnt ovenover kan et motionsur være en god løsning når du skal holde øje med din aktivitet.

Det kan på samme tid også bruges til at planlægge din træning fremadrettet, da du kan holde styr på træningsmønstre og se, for eksempel, hvornår på dagen du træner bedst og hvor længe dine aktiviteter i løbet af ugen burde vare. Det vigtigste, hvis du vil have styr på dit aktivitetsniveau, er dog i bund og grund at du er konsekvent og regelmæssig i din træning og bevægelse.

Prøv nye former for aktivitet

Når det gælder træning har mange en tendens til at holde sig til den træningsform de er vant til, men der er meget at hente hvis man bevæger sig udenfor de vante rammer og prøver en ny disciplin eller aktivitet.

Hvis du for eksempel er løber kan det være en god ide at tage i fitness og prøve kræfter med styrketræning og vægttræning. Det vil uden tvivl gøre underværker for dit løb samtidig med, at du udfordrer dig selv.

En anden form for træning værd at prøve er yoga. Yoga både styrker og strækker dine muskler, led, og dit sind,  og forbedrer samtidig din mobilitet og smidighed, hvilket også vil kunne mærkes når du dyrker andre former for motion.

Hvis du har brug for mere inspiration til din træning kan du også besøge Kondition.dk for at finde guides og artikler, der kan hjælpe dig i gang.