Yogabukser til kvinder og mænd

Dit tøj spiller en afgørende rolle, når du vil have succes med din yogatræning.

Yogaøvelser er kendetegnet ved at stille krav til balance og smidighed, og i denne forbindelse er det vigtigt, at dit tøj giver dig de bedste træningsbetingelser og den største grad af bevægelsesfrihed.

Yoga bukser findes i både korte og lange modeller samt løse og tætsiddende udgaver, og der findes udgaver til såvel mand som kvinde. Når du dyrker yoga som træningsform, skal du kunne fokusere 100% på din krop og din vejrtrækning.

Derfor er det vigtigt, at du vælger de bukser, som passer til dine ønsker og behov. Materialemæssigt skal dine bukser være designet af elastisk stof i høj kvalitet, som tillader dig at lave øvelser med stræk.

Herunder får du råd og inspiration til at finde de helt rette yogabukser, som kan give dig de bedste træningsbetingelser.

Yoga bukser eller yoga tights?

kvinde med yogabukserYoga pants opdeles i 2 overordnede kategorier – hhv. bukser og tights. Forskellen på de 2 udgaver er i forhold til design og pasform. Mens bukserne typisk er løse i pasformen, er tights tætsiddende. Der kan være individuel forskel på, hvilken pasform du foretrækker. Når du skal finde de helt rette yoga bukser, skal du først og fremmest vælge, hvilken type du ønsker.

Fordelene ved tights (eller yoga leggings som de også betegnes) er, at den tætsiddende pasform giver dig stor følelse af frihed. Disse modeller er lavet til at give dig maksimal bevægelsesfrihed, som er en fordel, når du laver komplicerede eller krævende yoga øvelser. Vil du have mere afslappede yogabukser, kan du vælge de løse modeller.

Dette skaber et mindre afslørende outfit sammenholdt med tights. Du skal føle dig både fysisk og mentalt tilpas med dine bukser. Derfor spiller pasformen en stor rolle, da der er forskel, hvordan vi hver især har det med design og outfit.

Uanset om du er til tights eller bukser, er der generelle specifikationer, du med fordel kan gå efter, når du vil have de bedste yogapants:

  • Svedtransporterende materiale
  • Elastisk om talje og ben på tights
  • Snor om livet på de løse modeller
  • Åndbart og hudvenligt materiale

Som mand får du flest valgmuligheder i forhold til de løse bukser, mens du som kvinder finder det største udvalg, når du vælger tights.

Yoga pants i bedste kvalitet til mand og kvinde

Uanset om du er til løstsiddende bukser eller tætsiddende tights, kan du finde de yoga pants, som komplimenterer dine ønsker og behov. Der er ikke forskel på egenskaberne på yoga bukser til hhv. mænd og kvinder.

De tætsiddende modeller giver samme effekter og kvaliteter til hvert køn. På samme måde vil de løse modeller kunne give samme mentale værdi for såvel en mand som kvinde. Den største forskel imellem yoga pants til hhv. mænd og kvinder er, at du får fleste valgmuligheder med hensyn til designs, når du vælger yoga tights til kvinder.

Yoga tights og leggins til hende

Som kvinde finder du det største udvalg af yoga pants, når du går efter tights og leggins. Årsagen er, at disse modeller giver dig de bedste træningsbetingelser.

Med tætsiddende bukser er du fri for generende folder af stof, som kan forstyrre dig, når du laver dine yogaøvelser.

De mest komfortable og funktionelle tights er designet med en høj talje i elastik. Dette er med til at gøre din træning behagelig, da du sikres, at dine tights bliver siddende omkring hofterne. På dén måde er du fri for at skulle rette på dine bukser imellem øvelserne. Samme effekt har det, når du vælger tights med elastikbånd om anklerne. Dette skaber en sikker pasform, så du ikke skal bruge ressourcer på at rette dine yoga bukser til under dit træningsprogram.

Din konformitet med yogatights er dels betingelse af design og dels af materiale. Vælger du tætsiddende yogabukser, skal de være skabt i svedtransportende materiale. Når du vælger materiale, som er i stand til at lede sved væk fra din krop, undgår du at blive kold, og du slipper for at føle dig indelukket. Den store fordel ved yoga leggins og tights er, at du finder dem i et hav af designs. Om du er til et stilrent look eller ønsker tights med mønstre eller farvespil, er op til din smag.

Køb yogabukser til kvinder » Klik her «

Yoga tights til ham

Selvom det kvindelige køn er overrepræsenteret, når det kommer til at dyrke yoga som træning, får flere og flere mænd øjnene op for træningsformens fysiske og psykiske egenskaber. Det er vigtigt, at du vælger yoga pants, som er skabt til træningsformålet.

Det skal være behageligt for dig at bære bukserne. Mens nogle mænd holder af tætsiddende pasform, foretrækker andre den løse buksemodel. ”Capri” er den buksemodel af yoga tights til mænd, som du får det største udvalg af.

Dette er bukser, som går ned under knæet. Modsat tights til kvinder vil yoga bukser til mænd have lav talje. Når du vælger yoga bukser i høj kvalitet af elastisk og slidstærkt materiale, kan du gøre brug af bukserne i andre atletiske sammenhænge.

Du kan f.eks. bruge dine yoga bukser til løb eller i fritiden, når du ønsker at være komfortabelt klædt på.

Køb yogabukser til mænd » Klik her «

Yoga bukser til ham

Som mand får du flere udgaver af de løstsiddende yoga bukser at vælge imellem.

Om du er til shorts eller lange bukser, er op til dig og dine træningsforhold. Mens de korte, løse bukser kan være behagelige i sommerperioden eller til hjemmetræningen, kan lange bukser være den rette model i vinterperioden. Som det også gælder med tights, skal du være opmærksom på materialet, når du skal vælge de bedste yogabukser.

De løse modeller vil ofte være skabt i kraftigere stof sammenholdt med tights. De er lavet i bomuld, som er et slidstærkt og hudvenligt materiale. Den bedste kvalitet du kan vælge, er bukser i økologisk bomuld.

Når du vælger yogabukser i bomuld, er det en god idé at sikre dig, at der er elastan i materialet. Dette tillader dig at få den betydningsfulde bevægelsesfrihed under dine yogaøvelser.

Køb yogabukser til mænd » Klik her «

Vær opmærksom på størrelsen når du vælger yogabukser

Yoga pants findes i alle størrelser fra XS og op til XXL. De bedste yogabukser er dem, som i pasform og design matcher dine ønsker. Du skal tage udgangspunkt i dine behov, når du skal vælge de bukser, som vil give dig størst anvendelsesglæde og bevægelsesfrihed.

Markedet for yogapants er stort og bredt. Fordelen herved er, at du får mange valgmuligheder i forhold til modeller og designs. Du skal være opmærksom på, at de forskellige brands producerer yogabukser i forskellige størrelser.

I mange tilfælde vil producenten oplyse, som bukserne enten er store eller små i størrelserne. Valg af rette størrelse har særlig betydning, når du vælger tights. Det er vigtigt, at de hverken er for løse eller for stramme. I denne forbindelse er det en god idé at undersøge den størrelsesguide, som du finder hos de fleste producenter af yogatøj.

Her kan du få oplyst taljemål samt længde på bukseben, så du er sikker på at få det perfekte fit. Når du vælger bukser i bomuld, skal du være opmærksom på, at de kan krybe op til 5% efter vask.

Gode råd til vedligehold af dine yogabukser

Når du har valgt de helt rette yogabukser i bedste kvalitet, er det vigtigt, at du gør dit for at vedligeholde og beskytte de elastiske fibre. De elastiske fibre er med til at give dine yoga tights den ønskede pasform. Når du vil få maksimal glæde af dine bukser, kan du følge disse råd:

  • Vask dine yogabukser ved 40 grader
  • Vask dem separat med andet tøj i samme farve og nuance
  • Undgå skyllemiddel og brug af tørretumbler

De svedtransporterende og åndbare effekter med stoffet opretholdes, når du vasker din bukser ved maksimum 40 grader og undgår brug af tørretumbler. Når du har færdiggjort din yogatræning, er det en god idé at lufttørre dine yoga bukser. Dette minimerer risiko for svedlugt, samtidig med at du kan undgå at skulle vaske dem ofte.

Vil du læse mere generelt om yoga kan du gøre det her.