Få tips og tricks til Yogabøger , Yoga DVD’er og Yogamusik her

Uanset hvor meget eller lidt erfaring, du har med yoga, kan bøger, DVD’er og musik være en stor hjælp at gøre brug af både under og imellem dine øvelser.

yoga

Stort set alle udøvere bruger afslappende wellness musik, når de laver yogaøvelser.

Du kan købe musik online, hvor du finder et stort udvalg af forskellige genrer. Det kan være musik med naturlyde, eller det kan være indisk musik, hvor der anvendes instrumenter.

Det vigtigste er, at du vælger en musikform, som du finder afslappende og behagelig.

Yogabøger er ideelle, når du har brug for inspiration til nye øvelser, eller når du vil fordybe dig i en skønlitterær verden og læse om, hvordan yoga som træningsform og livsstil kan komme til at få positiv indflydelse på dit liv.

Der er mange fordele ved at købe DVD’er, musik og bøger, når du vil have maksimalt udbytte med din yogatræning- og livsstil:

  • Du kan finde inspiration, som motiverer dig til at lave dine afslappende øvelser
  • Du får nemmere ved at finde ro mentalt, når du har behagelig wellness musik i baggrunden
  • Der findes et stor udvalg af yogabøger (både skønlitterære og fagbøger)
  • Du får hjælp til at udføre dine øvelser korrekt med brug af guidende DVD’er

Herunder kan du læse, hvilke bøger der kan gøre en forskel for din træning.

”Spis, Bed, Elsk” (Eat, Pray, Love) af Elizabeth Gilbert

Køb bogen her

eat pray love

 

Den halvbiografiske bog ”Spis, Bed, Elsk” er beretningen om en ung kvinde, som forlader mand og bolig for at genfinde sig selv. Handlingen skildrer hendes rejse både mentalt og fysisk, og læseren følger hendes personlige udvikling med at leve et mere simpelt liv.

Bogen blev udgivet i 2010 og regnes fortsat i dag for at være en klassiker indenfor yogagenren. Bogen byder på personlige skildringer, som får læseren til at reflektere over deres eget liv. Og den søde, humoristiske og til tider alvorlige beretning kan være en kilde til inspiration og motivation om at leve et mere bevidst liv. Et liv, hvor det er de små ting og handlinger, som kommer til at få den største betydning i tilværelsen.

Er du nysgerrig på yoga som livsstil, eller har du brug for motivation i forhold til at fortsætte dine øvelser, kan ”Bed, Spis, Elsk” være en god bog at forkæle dig selv med.

Yoga bøger i forskellige genre

Se et bredt udsnit af yogabøger her 

yogabøger

Der kan være mange forskellige grunde til at gøre brug af bøger, når du lever en yogainspireret livsstil, eller når de meditative og afspændende øvelser er en del af din hverdag.

Du finder forskellige genrer af bøger, der kan bruges til yoga. Det kan være fagbøger, som giver dig viden om livsstilen, de forskellige yogatraditioner samt kendskab til levemåder og livsanskuelser.

Du kan også finde bøger, du kan anvende til at tilrettelægge et nyt program med yogaøvelser. Disse praksisorienterede bøger kan bruges som inspiration til at udvikle dig fysisk og mentalt med. Du får ofte både beskrivelser af bestemte øvelser samtidig med illustrationer af, hvordan de enkelte bevægelser skal udføres.

Eller du kan købe bøger som ’Træk Vejret’ af Stig Åvall Severinsen, der måske ikke handler om yoga, men stadig sætter fokus på at opnå en mere afslappet hverdag, eller Louise Hays ’Helbred dit liv’, som behandler det moderne livs mange problematikker.

Bøger kan bruges som opslagsværk til viden samt som kilder til motivation og inspiration. For mange yogaudøvere har det personlig betydning at indrette et værelse med bøgerne, som kan fungere som en del af den fysiske ramme, når der laves øvelser.

Vil du virkelig dykke ned i yogaens historie, kan du kaste dig ud i at læse op på hinduismen og dens ældgamle tekster – for eksempel ’Upanishaderne’, der er blandt religionens ældste tekster.

Wellness musik til mental ro

yogamusik

Essensen med de afspændende yogaøvelser er at give fuld koncentration til nuet og din vejrtrækning. Det er udfordrende at koncentrere sig 100% om ens åndedrag og lade alle tanker passere uden at forholde sig til dem.

Musik er et effektivt redskab til at fremme mental ro og højne din koncentrationsevne. Du kan nemt blive forstyrret af lyde i dine omgivelser, som hæmmer din evne til fuld opmærksomhed.

Med wellness musik får du både en kilde til afslapning og et effektivt redskab til at begrænse forstyrrelser fra dine omgivelser og dit sind. Om du er til naturlyde, eller om du foretrækker beroligende musik med instrumenter, er op til dig og dine musikalske præferencer.

Det vigtigste er, at du vælger musik, som gør dig tilpas, og som får dig til at slappe af.

I takt med at din krop og hjerne lærer at koble af, kan du også bruge din musik til meditation. Du kan sætte din afslappende musik på, når du har brug for at sænke stressniveauet og højne dit mentale velvære.

Yoga DVD’er til nybegyndere, øvede og erfarne udøvere

yoga

Køb YOGA-DVDer her

Det er ikke kun din hjerne, som gradvist bliver bedre til at finde ro og hæmme stresstilstande. Din krop bliver også vant til de fysiske øvelser, som kan udfordre din udholdenhed og din balanceevne.

Vil du blive ved med at udvikle dig mentalt og fysisk med din træning, har du brug for at skabe progression i dine øvelser.

Mange vælger yoga DVD’er, når et nyt program skal tilrettelægges, eller når der er brug for inspiration igennem nye eller avancerede øvelser.

På nettet finder du DVD’er og yogavideoer, som henvender sig til alle udøvere. Den store fordel ved disse videoer er, at du bliver guidet af uddannede yogainstruktører, så du sikrer dig at udføre dine øvelser korrekt.

Du kan vælge mellem forskellige øvelse alt efter dine behov. Det kan være et ønske om mere energi, eller det kan være et personligt behov for at komme mere i kontakt med dig selv og din krop.