Yogamåtte – De bedste og billigste yogamåtter

Der findes mange forskellige fitnessmåtter til brug for yoga. Når du skal vælge den rette model, skal du tage afsæt i, hvilke typer øvelser du udfører. Måtterne varierer i tykkelser, og dette har betydning for, hvor effektiv og funktionel din måtte er til din træning. De smalleste måtter er ideelle til stående øvelser, der tillader dig at have en god og stabil forbindelse til gulvet. Består dit yogaprogram af mange siddende og liggende øvelser, er det komfortabelt med en tykkere model. Der findes mange kvalitetsmåtter på markedet, som du kan vælge imellem. Når du vælger en træningsmåtte til dine yogaøvelse, kan du vælge imellem forskellige kriterier såsom materialetype, anvendelighed og fleksibilitet.

Yogamåtter – vælg den bedste 

Der er mange brands på markedet for træningsudstyr, som producerer måtter til yoga. Hvert brand vil typisk have et udvalg af forskellige modeller, så du kan vælge den udgave, som matcher dine behov. Når det kommer til at vælge den bedst sælgende model, er der parametre, du skal vælge din fitness måtte i forhold til. Bedst i Test yogamåtter har følgende specifikationer:

 • Høj kvalitet på materialet (naturgummi eller skum)
 • Overflade med mønster
 • Skridsikker underside

Kriterierne for de bedste sælgende modeller handler delvist om funktionalitet og delvist om sikkerhed. Trænings måtter til yoga produceres i forskellige materialer. Naturgummi og skum er de bedste materialer, du finder på træningsudstyret. Har du brug for en økologisk yogamåtte, skal du vælge naturgummi. Når du skal vælge måtte, skal du forholde dig til kvalitet i forhold til slidstyrke og sundhed. Du kan med fordel gå efter OEKO-TEX certificerede produkter, når du vil være sikker på, at der ikke er brugt kemikalier og skadelige stoffer i produktionen. Den bedste måtte er én, som du kan træne stabilt, kontrolleret og sikkert på. Yogaøvelser stiller krav til din balanceevne, og derfor er det vigtigt, at din måtte ikke skrider på gulvet. Når du vælger en tyk yogamåtte med en mønstret overflade, skaber du de bedste træningsbetingelser for dig selv. En måtte med nubret overflade vil ofte have en tykkelse på 5mm. Denne type måtte egner sig til både yogaøvelser og meditation, hvor det er vigtigt, at du har den bedste komfort.

Se et bredt udvalg af yogamåtter » Klik her «

Eko-Tex Yogamåtte 

Det mest anvendte materiale til fremstilling af yoga måtter er PVC. Der er flere grunde til, at PVC-træningsmåtter er de mest populære udgaver på markedet:

 • Billig måtte
 • Tåler at blive vasket i maskine
 • Pladsbesparende
 • Let og nem at rulle ud og folde sammen

Én af de helt store fordele ved dette materiale er, at det tåler at blive maskinvasket. Når du har en træningsmåtte af PVC, kan du vaske den i maskine ved 40 grader. Dette tillader dig at bruge din måtte indenfor, i naturen, tage den med på farten, bruge den på ferien og anvende den i frokostpausen på jobbet. Måtter af PVC er billigere sammenholdt med de tykkere kvalitetsmåtter af enten naturgummi eller skum. Når du vælger de populære PVC-modeller, skal du gå efter dem, som er phtalat frie, og som er OEKO-TEX mærkede. En fitnessmåttes popularitet afhænger af dens anvendelighed og fleksibilitet, og hvor nem den er at træne med. En måtte i PVC kan rulles sammen til så godt som ingenting at fylde. Den vejer omkring under 1kg, så det er nemt og enkelt for dig at tage den med på farten. De populære PVC måtter kan fås ned til 0,5mm i tykkelsen.

Se mere om Eko-Tex Yogamåtte » Klik her «

Casall yogamåtte 

En billig træningsmåtte kan sagtens give dig de funktioner, egenskaber og fordele, som du har brug for, når du vil have den bedste træning. Du har masser af muligheder for at finde en slidstærk, skridsikker og billig yogamåtte. Når du vil have den bedste yogamåtte til en konkurrencedygtig pris, skal du forholde dig til tykkelse og materiale. En måtte på 3mm kan bruges til både siddende, liggende og stående øvelser. Du skal vælge en udgave, der er fremstillet af PVC, og som er OEKO-TEX certificeret. Du finder måtterne på 3mm med ternet overflade, så du kan få maksimal sikkerhed under dine øvelser. De populære PVC måtter produceres i mange forskellige farver. Du kan vælge den, som matcher din boligstil og smag, når du vil bruge træningsmåtten i hjemmet eller som opvarmning i fitnesscenteret. Om du er til sort, lilla, blå eller brun, er op til dig og dine præferencer for design. Casall er et populært brand, som producerer fitnessudstyr i høj kvalitet og til skarpe priser. Du kan med fordel vælge en Casall yogamåtte, når du vil have den bedste af de billigste udgaver på markedet. Du finder yogamåtte tilbud i det brede produktudvalg hos Casall. Med tilbud kan du spare penge på køb af træningsmåtte, uden du skal gå på kompromis med kvalitet og egenskaber.

Læs mære om Casall yogamåtte » Klik her «

Yogamåtte – Find den rigtige

Den bedste måtte til dine yogaøvelser er dén, som matcher dine behov, ønsker og krav. For nogle personer er det betydningsfuldt med en måtte i skum på 5mm, som giver maksimal komfort. For andre er det centralt at finde en praktisk og slidstærk træningsmåtte, som kan tages med i naturen. Herunder får du råd og vejledning til at finde fitness måtter, som skal bruges til særlige formål. Det gælder i forhold til transport, udendørs træning samt rejser.

Yogamåtte og yogataske

Få optimal transport af dit træningsudstyr
Med en specialdesignet yogamåtte taske kan du transportere din trænings måtte i bil, på cyklen eller over skulderen på en gåtur. Du kan enten købe din fitness måtte sammen med en transporttaske, eller du kan købe den praktiske taske særskilt. En taske til yogamåtte har mange fordele:

 • Du får alsidige træningsmuligheder
 • Du skåner og vedligeholder kvaliteten på din fitness måtte
 • Du kan tage din trænings måtte med dig på job, ferie og i naturen

Du kan med fordel bruge din taske som korrekt og optimal opbevaring i hjemmet. Fremfor at have din fitnessmåtte liggende på gulvet, skåner du den for støv, når du opbevarer den i en taske. De praktiske yogamåtte tasker er designede med stropper, så du kan tage den på ryggen eller bære den i hånden.

Udendørs Yogamåtte

Sådan vælger du den rigtige

For mange yogaudøvere har naturen stor betydning. De naturlige rammer i skoven, på stranden eller i åbent landskab kan bidrage positivt til træningsudbyttet. Yoga i fri natur er med til at fremme yogaens formål om at bringe balance i krop og sind. Når du vil dyrke yoga udendørs, er det nødvendigt med en fitnessmåtte, som egner sig til formålet. Du kan benytte dig af følgende råd, når du vil købe den bedste træningsmåtte til udendørs brug:

 • Vælg modstandsdygtigt materiale
 • Vælg mellemtykkelse (2-3mm) på træningsmåtten
 • Køb yogamåtte med taske

Til udendørs brug er det ideelt at vælge en model af PVC, som er et mere slidstærkt og robust materiale end skum. PVC måtterne kan nemt tørres af for sand eller jord, og materialet skåner dig for fugt og kulde. Den store fordel i denne forbindelse er, at du finder mange forskellige designs på transportsker til yogamåtter, som egner sig til udendørs brug. Om du er til 1 eller flere stropper, lukning med snor eller lynlås er op til dig. Når du dyrker yoga i naturen, skal din måtte give dig alsidige træningsmuligheder, så du kan lave varierede øvelser. Det er en fordel at gå efter en måtte på omkring 2-3mm. Hvis den er for tynd, skåner den dig ikke optimalt imod jorden i forhold til kulde, og hvis du vælger en for tyk træningsmåtte, vil den blive udfordrende for dig at transportere og træne med i den frie natur.

Rejseyogamåtte

Køb den fra Casall

Der er ingen grund til at lægge dine muskelstyrkende og mentalt afslappende øvelser på hylden, når du skal rejse. Uanset om det drejer sig om forretningsrejse eller ferie, kan du købe en rejse yogamåtte, som er designet til formålet. Du finder Casall yogamåtter, som er designet til at give dig de ønskede egenskaber i form af alsidig træning, stabilitet samt praktisk anvendelse. Træningsmåtterne til rejser kan bruges på alle slags gulve. Dermed kan du skabe den bedste træning, uanset om du befinder dig i en ferielejlighed eller på et hotelværelse.

Læs mære om Casall rejseyogamåtte » Klik her «

Yogamåtter giver muligheder

Yogaøvelser er ligeså mangeartede, som mennesker er. Mens nogle udøvere sammensætter et yogaprogram, som har til formål af bringe ro og skabe indre balance, har andre et program, som har til hensigt at styrke kroppens muskler og øge balanceevnen. Yoga kan bruges til begge dele. Det er en personlig og alsidig træningsform, som kan tilpasses individuelle behov og ønsker. Du kan blandt andet dyrke yoga på følgende måder:

 • Med træningsredskaber i form af håndvægte eller træningselastikker
 • Med en ven eller kæreste i form af par yoga
 • Som meditationsteknik
 • Som træningsform til at skabe en sundere livsstil

Mulighederne er mange, og med yogamåtte tilbud kan du købe det basisudstyr, som matcher dine formål. Til par yoga er det ideelt at anvende samme type måtte, så du og din træningsmakker har samme udgangspunkt i øvelserne.

Økologiske yogamåtter – Læs her

Mens nogle mennesker dyrker yoga som træning, bruger andre mennesker filosofien omkring yoga som inspiration til deres livsstil. Her er der fokus på at skabe de bedste betingelser for at skabe flow i kroppen. Det handler om øvelser, og det handler om vaner, kost og livsstilsvalg. Fører du en yoga inspireret livsstil, kan det være ønsket at finde en økologisk yogamåtte. Den er skabt i et biologisk nedbrydeligt materiale af naturgummi, som er med til at skåne vores natur og miljø. Der er hverken brugt PVC eller lim i produktionen. Den høje kvalitet er med til at skabe de bedste og mest skridsikre træningsbetingelser for dine øvelser.

Pilates måtter – værd at vide

Før du vælger yoga eller pilates måtte, er det vigtigt, at du har kendskab til forskellene og lighederne imellem de 2 træningstraditioner. Pilates er en træningsform, som er udsprunget af yoga. Mens yoga har været dyrket i flere århundreder, blev pilates opfundet og udviklet i 1920’erne. Ophavsmanden, Joseph Pilates, dyrkede selv yoga, og derfor vil mange af de klassiske og mest populære øvelser minde om de grundlæggende yogaøvelser. Der er i begge træningsformer fokus på at skabe og styrke balancen mellem krop og sind. Mens yoga primært lægger vægt på de afstressende og meditative aspekter, har pilates fokus på at opbygge kroppens kernemuskulatur. Det gælder i begge forbindelser, at der stilles krav til kropslig bevidsthed og udvikling af fysisk stabilitet. Når det kommer til udøvelse af pilates, gælder det (som i yoga) om at have det rette udstyr og tilbehør, som passer til dine ønsker og træningsbehov. Du kan med fordel bruge samme overvejelser til valg af pilates måtte, som du bruger, når du skal finde den bedste yogamåtte. Disse er:

 • Hvilke typer øvelser skal jeg bruge måtten til?
 • Hvad vil den rette tykkelse være i forhold til mine øvelser?
 • Hvor lang en måtte har jeg brug for?
 • Hvad er mit budget?

Du finder mange modeller og udgaver af pilates måtter, som minder om yogamåtter. Du kan vælge at bruge din yoga måtte til pilatestræning, når du har styr på typen af dine øvelser.

Se mere om Pilatesmåtter » Klik her «