Vi kan alle have skrækkeligt travlt i hverdagene, hvor den ene time ganske enkelt tager den anden – og pludselig er det sengetid igen. I weekenden kan man derfor hurtigt blive rastløs og mange inspiration til, hvad man skal give sig til for at slå tiden ihjel. Samtidig er det her, man har tiden til at udforske nye yoga øvelser. Dog kan det hurtigt blive uoverskueligt, hvis man ikke er garvet yogatræner eller har dyrket yoga i mange år.

Og hvorfor ikke forsøge sig med nogle nye yogaidéer? I Danmark er det ofte koldt, blæsende og regnfuldt udenfor. Derfor kan man heller ikke altid gå en tur, for at ryste rastløsheden af dig og her bliver det måske endnu vigtigere at forsøge sig med yoga, så man kan få sin daglige motion.

Derfor har vi fundet et par idéer til dig, som gerne vil udfordres en lille smule med nogle nye aktiviteter i disse lange weekender, hvor tiden går lidt for langsomt.

Malasana

Denne øvelse er også kaldet yoga squat eller refereres til som “hofteåbneren”. Det er en krævende position og kræver nok en del øvelse, før den sidder i skabet. Præcis derfor vurderer vi også, at det er en god øvelse at inkorporere i weekend-yogasessionen idet den tager lidt tid at fange. Øvelsen fokuserer på balance samtidig med, at den fremmer din styrke i ryg, baller, lår og mave.

  • Sæt dine hænder mod hinanden foran brystet for fortsat at have en rank ryg under hele øvelsen
  • Bøj ned i knæene, ligesom når du laver en almindelig squat øvelse
  • Hold hælene i gulvet under hele seancen
  • Læn dig frem og støt dine albuer på indersiden af knæene
  • Arbejd derefter med at holde dig i stillingen og øv din balance

Anjaneyasana

Denne øvelser bliver også kaldet for “den stående halvmåne tvist”. Øvelsen giver dig både anledning til at styrke din balance, øge bevægelsen i dine hofter samt din lyske og stimulerer din tarmbevægelse samt fordøjelse. Man kan roligt sige, at denne øvelse har et multifunktionelt formål!

  • Højre ben skal forblive lige, imens du placerer venstre ben bøjet så langt frem, som du kan
  • Håndfladerne placeres endnu en gang mod hinanden foran brystet
  • Tvist overkroppen stille og roligt mod venstre, imens du holder positionen med hænder og ben indtil højre albue rører dit venstre knæ
  • Øvelsen gentages derefter modsat, efter at du har forsøgt at holde stillingen igennem et par vejrtrækninger

Hvis du ikke fandt vores yoga øvelser inspirerende til din næste weekend-yogasession, kan det være du skal prøve en anden weekend aktivitet. Derfor har vi også fundet et par gode og simple opskrifter, som selvfølgelig har sundheden i fokus.

Du kan eksempelvis prøve dig af med spinat-og oliven pandekager, som selvfølgelig bør bages med groft mel, eventuelt havregryn og friske grøntsager for optimal smag og sundhed. Vi har fundet denne madinspiration inde på mineoppskrifter.no, som har uendeligt mange opskrifter at dele ud af. Her findes der opskrifter både til den sundhedsbevidste person, men bestemt også til hende med den søde tand.

Du kan både kokkererer og nyde denne pandekageopskrift før og efter din weekend-yogasession, eller du kan helt undlade yogaen, hvis du bare har brug for at hygge dig med anden aktivitet i weekenden. I forhold til at finde anden weekendaktivitet, kan du også undersøge diverse online casioner, hvis du skulle have et kedeligt øjeblik imens du venter på, at dine spinat-og olivenpandekager bages færdige! Der findes mange forskellige online casinoer, herunder også nogle hvor universet er fyldt med grøntsager og fødevarer af anden kaliber, som måske kan inspirere dig til at gå på opdagelse i opskrifterne på mineoppskrifter.no.