Mange ønsker at kombinere de fantastiske egenskaber fra yoga med energien fra krystaller. Det er der rigtig god grund til, da krystaller kan forstærke yogaens gavnlige effekter betydeligt. Er du i tvivl om krystaller er noget for dig og din yogapraksis? Så kommer her 5 gode grunde til, hvorfor du bør komme i gang.

1.   Krystaller er energi

Krystaller vibrerer på præcis samme måde som alt andet her i livet. Du har måske før set en stemmegaffel sætte gang i andre stemmegaflers vibrationer, udelukkende fra dens lydfrekvens og helt uden berøring. Dette er tilfældet for alt omkring os, og vi påvirkes hele tiden – ubevidst – af energien omkring os.

Den koncentrerede kraft fra krystallerne energi er derfor fantastiske til at bevidst påvirke vores tilstand.

2. Krystaller kan forstærke fordybelsen

Eksempelvis kan krystaller være en hjælp til at forstærke fordybelsen i de meditative tilstande. Det er typisk krystaller som er knyttet til vores 3. øje og kronechakra, som eksempelvis ametyst.

I sådanne tilfælde kan det være behjælpeligt at have en krystal i lokalet eller tæt på kroppen i eksempelvis krystalsmykker.

Du kan finde inspiration til hvilken krystal der kan hjælpe dig på vej samt købe det helt rette krystalsmykke på savasana.dk.

3. Krystaller kan forstærke søvnen

Mange krystaller har egenskaber som beroliger. Det kan eksempelvis ske ved at balancere nervesystemet og styrke kropsforbindelsen, så tankerne kan få en pause.

Dette er et essentielt element i yogaen, da hvile og restituering er afgørende for om arbejdet under den aktive asana giver pote. Derfor kan du med fordel give din hvile lidt opmærksomhed, hvis du ønsker at styrke din yogaform.

Det findes der ligeledes mange krystaller som kan støtte os i.

4. Opløs chakrablokeringer

Oplever du at bestemte yogastillinger bliver ved med at skabe udfordringer, kan det skyldes at der er opstået blokeringer i bestemte chakra.

Dette kan krystaller være medhjælpende til at løse. Alle krystaller er knyttet til bestemte chakra og kan løsne op for eventuelle blokeringer ved at placere dem direkte på chakraet under meditation.

Kan du placere krystallen på chakraet imens du dyrker yoga og måske endda øver den udfordrende yogastilling, så kan krystallen være medvirkende til at skabe resultater for dig.

5. Skab den rette atmosfære

Krystaller er dog ikke kun til fordybelse. De kan absolut også fungere opløftende, livgivende og motiverende. Har du svært ved at finde lysten til din yogapraksis eller ønsker du ganske enkelt blot at skabe en mere glædesfyldt og let praksis, så findes der absolut krystaller til det formål også.

Eksempelvis kan en gul calcit skabe barnlig glæde, lys og lethed overalt omkring sig. Derfor kan du eksempelvis introducere krystallen til det rum du praktisere i, eller du kan bære krystallen som smykke.