Vil du gerne i gang med at dyrke yoga, og har du ingen tidligere erfaring med det, kan det være, at disse tips kan hjælpe dig på vej.

Forebyg tæger på din hund – læs mere her.

1 – Find det rette hold at gå på

Til en start kan det være en god idé at finde det rette hold at gå på. Selve holdet og underviseren på det hold spiller en stor rolle for, hvor god din oplevelse med yoga bliver.

Føler du dig derfor utilpas på et hold, eller synes du ikke, at det er en god yoga underviser, du har fundet, er det en rigtig god idé at skifte til et andet hold med en anden træner. Og gør det gerne så hurtigt som muligt, så det ikke går ud over din oplevelse med yoga.

2 – Køb en god yogamåtte

Dernæst kan det være en rigtig god idé at købe en solid og god yoga måtte. Der findes jo mange forskellige typer af yoga måtter, og derfor kan du hurtigt ende med at købe alt for billigt, når du skal have dig din første yoga måtte.

Dermed ikke sagt at din yoga måtte skal koste mange penge bare for at koste mange penge, men der er altså forskel i kvaliteten på de mange måtter på markedet. Så gå gerne efter en af de solide modeller, når du skal have din første yoga måtte.

3 – Lyt til din krop

Det er også meget vigtigt, at du lytter til din krop, når du skal i gang med at dyrke yoga for første gang. Yoga må gerne være hårdt for kroppen, men kan du på et tidspunkt mærke, at det begynder at gøre ondt, er det bedre at stoppe i stedet for at fortsætte og presse dig selv.

Du kan nemlig ende med at få en skade eller en forstrækning, og hvis du får det, kan det være svært at fortsætte med at dyrke yoga. Så er det bedre at skifte til en anden øvelse eller at stoppe lidt tidligere, så du ikke ender med at gøre skade på dig selv og dine muskler.

4 – Start ikke med alt for svære øvelser

Sidst, men ikke mindst, er det også meget vigtigt, at du starter ud med øvelser for begyndere, hvis du er helt ny til yoga.

Der findes mange forskellige sværhedsgrader inden for yogaøvelser, og derfor er det essentielt, at du ikke starter på et alt for højt niveau. Gør du det, får du meget svært ved at komme i gang, og så kan det være, at du helt mister lysten til at lære det, fordi du ikke starter på et passende niveau.