Der er mange i dag, der bliver diagnosticeret med stress. Det er blevet en folkesygdom, som mange kæmper med. At være stresset kan have en stor påvirkning på din overordnede sundhed, men også din mentale sundhed. Når man føler sig stresset, så er træning ofte en god måde at få afløb på tankemyldret og uroen i ens krop. Her er yoga særlig effektiv. Læs med i denne artikel om, hvordan stress føles og hvordan yoga har en positiv indvirkning på stress.

Hvordan føles det at være stresset?

Hvordan føles stress, tænker du måske? Vi har alle oplevet at føle os naturlig stresset i nogle perioder, hvor der er ekstra meget arbejde eller ting at holde styr på. Men der er en fin balancegang mellem at føle sig småstresset i en periode kontra at føle sig alvorlig stresset hele tiden. Man kan opleve tegn på stress både fysisk, psykisk og adfærdsmæssigt. Når det kommer til, hvordan stress føles rent fysisk, så er de mest hyppige symptomer hjertebanken, en meget høj puls, spændinger i kroppen og svedige håndflader. Nogle kan også blive helt desorienteret og få en generel uro i kroppen. Man vil få let til tårer eller blive hurtigere vred eller frustreret over simple opgaver. Nogle vil også opleve at være så stresset, at man ikke kan få ordnet noget. Tankemyldret tager nemlig overhånd, og alt det man gerne vil have nået, bliver ikke en realitet. Stress kan føles meget forskelligt hos folk, men de fleste vil kunne genkende nogle af disse symptomer.

Hvordan kan yoga hjælpe på stress?

Stress kan være en stor hindring i ens hverdag, og det er vigtigt at kunne koble fra, når det brænder allermest på. Her er yoga en særlig effektiv træningsform, der kan skabe mere harmoni i kroppen. Om hvordan yoga kan have en positiv indvirkning på stress, udtaler Annette Eberhardt følgende:

Når du er stresset, gælder det om at bryde den onde cirkel, hvor du er mere i kampberedskab end i ro. Det sympatiske nervesystem er konstant på arbejde, når du er under langvarigt pres, og der produceres store mængder stresshormoner, der strømmer rundt i kroppen”.

Her mener Annette Eberhardt, at yoga kan give dig værktøjer til at håndtere din stress rent mentalt, men også fysisk:

Yoga med fokus på vejrtrækning kan være en faktor ud af mange, der kan hjælpe dit hoved og din krop til at få mere ro. En kombination af samtale og f.eks. yoga, hvor du både får redskaber til at styre din stress samt fysisk bruger din krop og træner din vejrtrækning, vil være en optimal løsning til at komme ud af den onde cirkel på”.

Hvis du har begyndende tegn på stress eller bare finder hverdagen meget kaotisk og hektisk, så bør du overveje yoga. Yoga kan have en stor positiv effekt på dig, der er ved at udvikle symptomer på stress. Stress giver dig nemlig mange spændinger i kroppen, hvor yoga vil lindre de spændinger og løsne op de rigtige steder, så dine muskler kan få ro for en stund.