Yoga DVD’er – Yoga bøger – Yoga musik

Bøger, DVD er og musik er uundværligt tilbehør til yogatræningen. Mens bøger og DVD’er kan fungere som inspirationskilder, du kan bruge til at udvide og udvikle dine træningsprogrammer med, kan musikken hjælpe dig med at skabe balance og harmoni under din træning.

Der findes bøger og musik til enhver yogaudøver, og værktøjerne kan være særlig betydningsfulde for nybegyndere med træningsformen.

Om du er til indisk musik eller wellness musik med beroligende lyde fra naturen, er op til dig, og hvordan du bedst kommer i ro.

Køb musik online fra websider, som tilbyder det bedste musik til den mediterende og muskelstyrkende træning. På nettet kan du også købe DVD’er, som passer til dine træningsambitioner og dit niveau.

Herunder kan du læse mere om nogle af de mest populære og brugbare redskaber, som du kan gøre af til din træning, så du opnår den største grad af koncentration og kropsbevidsthed.

”Spis – Bed – Elsk” (på engelsk ”Eat, Pray, Love”) af Elizabeth Gilbert

Køb – Eat – Prey Love  » Klik her «

”Spis bed elsk” er det danske titelnavn på bogen af Elizabeth Gilbert, som blev udgivet i 2010, og som fortsat i dag er en bestseller. Bogen har rørt og inspireret mennesker verden over på grund af sine fine og sårbare, selvbiografiske fortællinger om en rejse mod at finde meningen med livet.

Bogen er blevet filmatiseret med Julia Robberts i hovedrollen som Liz Gilberts, der forlader sin bopæl i USA og efterlader mand og job for at flytte til Italien. Her følger man hovedpersonen i sin søgen efter glæden ved livet

Ønsker du inspiration til at fokusere på de dybereliggende lag ved at dyrke yoga, er ”Spis Bed Elsk” en ideel bog for dig at læse. Den bygger på en sand historie, der giver en autentisk oplevelse, og som kan skabe motivation for dig.

Bogen vækker fortsat genklang i dag, da den rammer de essentielle, sårbare punkter i os mennesker, der centrerer sig omkring ”the art of living”. Uanset alder og køn kan vi alle genkende bestræbelserne på at finde ro, balance og harmoni i livet – særligt når livet er mest turbulent.

Fordelene ved at læse Yoga bøger

Se flere yogabøger  » Klik her «

Der kan være mange personlige årsager til at dykke ned i den brede verden af yoga bøger, der kan vejlede, guide og ikke mindst inspirere. Bøgerne spænder over en række forskellige genre lige fra de selvbiografiske fortællinger til fagbøger, der fortæller om de fysiologiske og mentale aspekter ved yogatræning til de bøger, der guider og vejleder med øvelser.

Der er flere fordele ved at bruge yoga bøger, som kan bruges til meget mere end kun træning:

  • Du får viden om yogaens mentale og kropslige effekter
  • Du får råd til at optimere dit velvære
  • Du kan finde inspiration til at udvikle dit træningsprogram
  • Du kan skabe motivation for sig selv til at fastholde træning og sund livsstil

Der findes bøger for enhver yogaudøver. Ligesom der findes yoga for gravide, yoga for mænd, yoga for nybegyndere, findes der også bøger, der henvender sig til de mange forskellige målgrupper.

Hvad de bedste bøger er for dig, afhænger af din livsstil, og dine ønsker i forhold til udbyttet med yoga. For nogle kan det være mental ro, og for andre kan det handle og kropslig styrke.

Wellness musik til yoga, meditation og afspænding

Uanset om du er mand, kvinde, gravid, stresset, dyrker yoga alene eller sammen med en partner, er musik et uundværligt redskab for langt de fleste udøvere.

Der findes forskellige musikgenre, som kan anvendes til yogatræning og øvelser med vægt på meditation.

Den beroligende musik er i stand til at skabe en afslappende ramme om din træning, og den gør det muligt for dig hurtigere at koble fra og finde koncentration, så du kan fokusere på åndedrættet og din krop.

Du kan købe musik online, hvor du kan gå på opdagelse i et stort udvalg af forskellige genrer. Mange gange bliver wellness musik også betegnet ”massage musik”, da de beroligende lyde fra instrumenter eller naturen har samme afspændende effekter i en massagesituation.

Du kan finde et stort udvalg af indisk musik, da yogaen er en udbredt filosofi og livsstil i Indien. Mange yogaudøvere finder favoritmusik, som de anvender til træningsprogrammer. Den største forskel imellem genrerne er deres kompositioner. Mens nogle er instrumentelle, er andre komponerede med et mix af svag musik fra harpe, violin eller klaver og med en dominans af naturlyde.

Yoga online med videoer og musik

På nettet finder du også inspiration til at udvikle dit træningsprogram, og du kan finde nye øvelser, som du kan udvikle dig fysisk eller mentalt med.

Uanset hvor du befinder dig mentalt og fysisk med din yogatræning, har du brug for øvelser, som matcher dit niveau. Den store fordel ved at finde videoer og musik online er, at du får gode beskrivelser og visuel vejledning til at udføre øvelserne korrekt.

Alle kan gøre brug af muligheden for at finde yoga online, der kan give motivation og anledning til at udvikle ens træningsprogram.

I takt med at du dyrker yoga, vil du opnå øget smidighed i kroppen, samtidig med at du udvikler din balanceevne og koncentrationsevne. Der er løbende brug for, at du sætter dig selv nye udfordringer, som både kan udvikle dig psykisk og kropsligt.

Derfor har musikken stor betydning indenfor yoga

Yogatræning åbner op for vores sanser, når vi minimerer forstyrrelser fra elektronik, og når vi skubber bekymringer og spekulationer til side for en stund. Musikken har dybereliggende effekter end kun at skabe velvære for dig i den tid, du laver dine øvelser.

Du har brug for maksimal bevidsthed, når du dyrker yoga, da du skal kunne fokusere på at trække vejret dybt og kontrolleret. Dit åndedræt har stor betydning for at give kroppen lov til at slappe af, og her kan wellness musik bidrage med dens beroligende lyde, der fremmer fokus og nærvær.

Med en overfladisk og hurtig vejrtrækning er din krop ikke i stand til afspænde. ”Peace of mind” er en tilstand, som beskriver den optimale situation, når du kan skubbe tanker om planlægning, praktiske gøremål og bekymringer til side og være 100% bevidst om din krop, dens reaktioner og din mentale tilstand.

Musikken kan hjælpe dig frem til at opnå denne tilstand.

Det kræver træning for alle nybegyndere at kunne opnå Peace of Mind. I starten er det helt naturligt, at tanker, bekymringer og spekulationer dukker op i din bevidsthed ofte. I takt med at du træner din hjerne til at kunne slappe af og finde fokus, vil intervallerne mellem de afledende tanker bliver længere og længere.

Din musik er dit vigtigste redskab til at fremme ro og en afslappende stemning i omgivelserne.

Sådan får du maksimal glæde af dine yoga bøger og yoga DVD’er

Før du kaster dig ud i de første yogabøger du finder, skal du starte med at overveje dine årsager til at dyrke yoga eller lade yoga være en del af din livsstil med hensyn til kost og meditation. Du får størst udbytte og værdi af dine bøger og yoga DVD’er, når de passer til dig.

Ønsker du at skabe større balance mellem krop og sjæl, vil bøger om spiritualitet kunne være den rette genre for dig at gå efter. Og er det afspænding mod stress, der er din årsag til at dyrke yoga, vil vejledende og guidende bøger og dvd’er kunne være de rette valg for dig.

Det kan skabe motivation for dig at finde fagbøger om yogaens afslappende, mentale effekter, så du opnår viden om, hvad der skal til for at undgå en stressende tilstand i sindet i at udvikle sig negativt.

Du kan vælge dvd’er, der fungerer som yoga kurser, hvor du guides og vejledes af en uddannet instruktør. Dette kan være en hjælp for alle udøvere uanset erfaringer og træningsniveau. Det kan få stor værdi for din træning, når du bliver vejledt til at udføre komplicerede øvelser.

Der findes en verden af inspiration med bøger og DVD’er, der kan bruges af alle og enhver, som ønsker mere mental ro i hverdagen, og som samtidig ønsker en fysisk stærkere krop.