Yoga er en afspændende bevægelsesform og for mange også en meditativ praktisk. For nogen er det en livsstil og for andre deres foretrukne form for motion. Uanset hvad kan det være svært at finde motivation til at finde måtten frem. Derfor får du her nogle tips til hvad du kan gøre, for at komme i det rigtige yoga humør, eller blot at finde lidt inspiration til at komme i gang.

Alle kan opleve at miste motivationen fra tid til anden, uagtet af hvad de foretager sig. Atleter træner mange timer, hvilket er deres leverbrød, og man kan ikke forvente at de til hver en tid har lige høj begejstring eller motivation for deres sport, hver gang de møder ind på arbejde. På samme måde, selvom du elsker yoga, har du måske ikke altid samme motivation for at sætte dig på måtten.

Derfor må man forsøge andre tilgange til yoga som man måske ikke har prøvet før. Det kan skabe en fornyet glæde for din yoga interesse. Det kan især være vanskeligt at finde motivation hvis man ikke kan komme på et yogahold. Men man kan eksempelvis dyrke yoga derhjemme foran sit fladskærms TV og sætte en video med en yogainstruktør på.

Det kan give følelsen af, at man står i træningscentret foran instruktøren på et ganske almindeligt yogahold, uden at man rent faktisk er der. Det hjælper at have en instruktør der kan vise og vejlede dig igennem øvelserne og stillingerne. Den eneste ulempe ved at følge med på sit fladskærms TV er, at man ikke kan spørge om hjælp. Til gengæld er man fri for at få en anden person mås i hovedet under ”hunden.”

Skab din egen yoga oase

Som vejret i stigende grad bliver varmere og dejligere at opholde sig i, kan du også rykke træningen udenfor. Der er noget særlig over at dyrke yoga i haven, omringet af æbletræer og blomsterbed. Det kan give en helt anden sans for fred, som du ikke får inden for, i stuen.

Du kan endda skabe din helt egen yoga ”retreat” i din egen have, ved at sørge for ekstra hygge og forplejning imens du dyrker yoga. I den anledning ville det være ideelt med en solvogn, som man kan slappe af i og slippe tankerne løs med et dejligt, koldt glas juice i solens varme stråler.

En behagelig solvogn eller liggestol er fantastisk at have stående på terrassen eller i haven. I perioder hvor man ikke har mulighed for at rejse til det varme syd, kan man i stedet skabe sin egen lille ferie derhjemme.

Harald Nyborg forhandler både fladskærms TV i forskellige varianter og mærker, samt solvogne og liggestole. Besøg deres hjemmeside og forny din yogaglæde i dag.

Sådan gør hvis du mangler inspiration til yoga

Sådan gør hvis du mangler inspiration til yoga