Vi lever i en tid, som kan være utrolig hård og stressende for krop og sind. Vi er hele tiden på, enten i virkeligheden eller via vores telefoner og sociale medier.

Det betyder, at vi aldrig helt får tid og ro til at slappe af, og det er hårdt for os.

Her gennemgår vi nogle gode metoder til at koble af og lytte til din krop.

Prøv skøn yoga

Yoga er en meget gammel form for motion, men er ikke kun godt for kroppen, men også dit mentale helbred.

Yoga strækker din krop, og det gør dig mere smidig. Det sætter gang i gode processer, og der findes yoga mod det meste.

Har du ondt i ryggen, dine knæ, nakken, eller andet, så er der altid bestemt yoga, som kan hjælpe med at aflaste og træne de ømme områder.

Samtidig så er der i yoga meget fokus på åndedræt, og det betyder, at du lærer at trække vejret dybt. Det giver mere ilt og ro, og du vil opleve, at du bedre kan holde til andre former for motion.

Kropsterapi kommer rundt om det hele

Kropsterapi dækker over forskellige behandlinger, som kigger på både dit fysiske og mentale helbred. De arbejder ud fra, at det meget ofte hænger sammen. Det betyder, at man skal kigge på begge aspekter, og få dem til at arbejde sammen, for det bedst mulige resultat.

En slags kropsterapi som er udviklet i Danmark er Body SDS. Du kan finde meget mere information om professionel kropsterapi med Body-SDS på siden i linket.

Body-SDS

Med Body-SDS vil man opleve en blanding af behandlinger, hvor det hele hænger sammen. Det indkluderer ofte både behandling af kroppen med øvelser, massage og andet i den familie, men man vil også opleve, at samtale er en stor del af Body-SDS.

Ved at kombinere de to, kan man lettere finde frem til hvor problemet er startet, og så er det nemmere at arbejde med det eller komme det til livs.

Lyt til din krop

Det vigtigste i alt dette er dog at lytte til din krop. Det er kun dig, som kan mærke, hvad der faktisk trykker, gør ondt, eller føles forkert.

En god behandler kan samarbejde med dig, og så kan I sammen finde den bedste løsning til dig og din krop.

Så vil du hurtigere opleve, at du får din krop tilbage.